Miksi taas kunnallisvaaleihin?

Olin ensimmäistä kertaa kunnallisvaaliehdokkaana Lohjalla (ja ylipäänsä) 2017 ja silloin perustin tämän ”vaaliblogin”. Sain viime vaaleissa peräti 44 ääntä, mikä ei toki ollut lähellekään riittävästi valtuustoon joutumiseksi, mutta yllättävän paljon kuitenkin. Kiitos kaikille, jotka silloin äänestivät minua!

Nähtävästi olen silloin kirjoittanut useammankin jutun, jotka mielestäni ovat kestäneet ajan hammasta hyvin. Kannattaa siis lukea ne nytkin. Sen sijaan tämän lyhyen esittelyn kirjoitan nyt uudelleen, sillä onhan toki neljässä vuodessa jotakin tapahtunut – jos ei muuta niin tukka ja parta ovat koronavuoden myötä kasvaneet. Kuitenkin toistan tässä aika paljon neljän vuoden takaista itseäni:

Oikeastaan en ollut nytkään ajatellut lähteä kunnallisvaaliehdokkaaksi – vaikka talo on valmis, muutakin tekemistä riittää loputtomasti. Mutta kun soitettiin ja pyydettiin niin en taaskaan osannut kieltäytyä. Läpipääsyn riski on kuulemma sangen pieni… Toisaalta turha valittaa maailman menoa, jos ei itse ole valmis osallistumaan. Jo pelkästään demokratia on niin iso ja tärkeä asia, että sitä on puolustettava ei vain äänestämällä vaan myös asettumalla ehdolle. Ilman ehdokkaita ei ole demokratiaa, joten suuri hatunnosto kaikille, jotka ovat ehdolla!

Luomurakentaminen ja permakulttuuri ja luomu ovat toki osin myös poliittista harrastusta, sillä pyrimme esimerkillämme myös muutokseen ja vaikuttamiseen. Edelleen suurimpana satsauksenani vaaleihin on tämä puheenvuoroni eli ”vaalisivustoni”. Vaalikoneet yritän myös hoitaa. Alla on perustietoja, teemoja ja ajatuksia. Lisäksi perustimme – karjalohjalaiset vihreiden ehdokkaat, joita on nyt viisi – ”Karjalohjan syvänvihreät” Facebook-sivuston. Selitämme siellä, mitä syvänvihreällä tarkoitamme.

Kuka olen / Mitä teen

(Sitä on hyvä aina välillä miettiä…)

Olen vientikauppaa tekevä luomualan yrittäjä ja uusperheellinen. Olen syntynyt 1960 Espoossa ja koulutukseltani olen Maa- ja metsätaloustieteen maisteri eli kasvinviljelyagronomi. Lisäksi olen isoisä eli vaari. Lapset, joita meillä vaimoni Marjan (hänkin ryhtyi nyt ehdokkaaksi) kanssa on uusperheessä yhteensä kuusi, ovat hyvin aikuisia ja asuvat kaikki jo muualla. Tällä hetkellä asumme vaimoni ja Nemi koiran (viime ja tänä vuonna kaksi vanhempaa koiraamme Pipsa ja Chili kuolivat) kanssa rakentamassamme olkipaalisavitalossa, siis ekotalossa tai luomutalossa. Perustelemme näiden sanojen käyttöä sillä, että rakennusmateriaalit ovat lähes täysin luonnollisia (no tietysti sähkö- ja lvi-laitteet eivät ole), olikpaalit jopa luomutilalta ja rakennussavi omalta pellolta. Emme ole verkossa, eli olemme ”off-grid”. Taloa on kuvattu lähemmin Iso-orvokkiniitty-blogissamme. Kehitämme Iso-orvokkiniittyä permakulttuuriperiaatteiden mukaisesti, olemme asumisen suhteen lähes energiaomavaraisia ja pyrimme kehittämään omavaraisuuttamme myös ruoan suhteen.

Olen koko aikuisikäni edistänyt luomua ja toiminut luomualalla suurimmalta osin yrittäjänä. Tällä hetkellä vien luomutuotteita Suomesta ja Latviasta maailmalle, mistä kerron hiukan Luomumatkalla-artikkelissa. Tietoa minusta löytyy myös Linkedin profiilistani ja Facebook sivuiltani (en tee erillistä vaalifacebook-sivua). Lisäksi löydyn Twitteristä ja Instagrammista. Tämän sivuston alareunaan olen koonnut näitä erilaisia some-aktiviteetteja. Sieltä löytyvät myös linkit aikaisempiin postauksiini.

Pysykää kuulolla! Blogipostaukset voi tilata alta.

Toki minulle saa esittää toivomuksia, mitä teemoja tulisi ottaa esille, mutta mitäänhän ei voi luvata.

Jag är kandidat i Lojo kommunalvalet 2021 på De Grönas lista. Denna valsida skriver jag på finska men du kan kontakta mig också på svenska.

I am candidate for the Green Party in Lohja municipality elections 2021. I am writing this web-site in Finnish. However you are welcome to contact me in English.

Vastaa